Alles in orde (1)

Logomaker2We leven in een tijd waarin we in toenemende mate graag doen wat we zelf goed vinden. Gezag wordt steeds meer als beknelling ervaren. Tegelijk worden er op grote schaal beslissingen genomen die bepalend zijn voor ons leven en zijn we eraan gewend dat we omgeven worden door gezagsstructuren. Waar komt die haat-liefde verhouding met gezag vandaan? Wat is gezag? Waar komt het vandaan en hoe is het bedoeld? Hoe functioneerde het in het verleden en hoe werkt het tegenwoordig? Welke gevolgen zou het kunnen of moeten hebben voor ons gedrag?

In het nieuwe KOSMOS project ‘Alles in orde’ ga ik met tieners op zoek naar het geheim van gezag. Het helpt hen bij hun ontwikkeling tot verantwoordelijke burgers binnen onze samenleving en wijst hen de weg naar een leven tot eer van onze Schepper.

Wil je meer weten over de KOSMOS projecten, of met me in contact komen over deze manier van onderwijs geven, kijk dan bij KOSMOS projecten.

Als je graag ‘live’ wilt meekijken met de lessen, bekijk dan met regelmaat de PREZI. De PREZI zal meegroeien met de lessen en krijgt gemiddeld 1 keer per 2 lesdagen een update.

Eén gedachte over “Alles in orde (1)

 • 28 november 2016 om 20:05
  Permalink

  Mooi project
  ben leerling van meester romijn en krijg les via het project
  Super mooie bijbellessen en lessen ook over de geschiedenis
  en mooie geschiedenis die erbij hoort
  aron Mastenbroek

Reacties zijn gesloten.