En de mol is …

In de finale van ‘Wie is de mol’ werden de mol, de winnaar en de verliezer bekend gemaakt. De mol heeft iedereen een rad voor ogen gedraaid en geprobeerd om de zaak te saboteren. De winnaar is degene die op tijd doorhad wie de mol was en de verliezer degene die dit te laat doorhad en daardoor met lege handen achterbleef. Een treffend beeld van wat er straks zal gebeuren als Christus verschijnt en de wetteloze – de grote mol – ontmaskerd zal worden (2Thess.2:8-9). Christus zal overwinnen en in Hem ook allen die bij Hem horen. Velen zullen helaas dan pas ontdekken dat ze de verkeerde persoon gevolgd zijn. Wie-is-de-mol-2018 is voorbij, maar de kosmische variant van dit spel nog niet. Zorg dat je de streken van de mol kent. Waarheid tegenover leugen. Gods Woord tegenover het woord van de boze. Dat is de enige manier om straks niet bij de verliezers te horen en … om nu al te weten wie de mol is.