Het Hemelboek

Een monster, een held, een vrouw, een kind, een kruis, een kroon, een bok, een pijl, een leeuw en een slang… De kans dat je bij deze woorden aan de Kronieken van Narnia denkt is groter dan dat je denkt aan de sterrenhemel. Toch speelt er zich dagelijks aan de hemel een verhaal af wat dezelfde elementen in zich heeft. Dit verhaal blijkt ook nog eens naadloos aan te sluiten bij Bijbelse waarheden. In deze studie gaan we op zoek naar de functie van sterren en de betekenis van sterrenbeelden, met als conclusie dat het ‘hemelboek’ verwijst naar Gods verlossingsplan voor deze schepping, zoals we dit in de Bijbel beschreven vinden. Christus in de sterren!

Inmiddels heb ik over dit thema vier keer een eenmalige studieavond belegd. Wat ik ervan terug hoor is dat het een boeiende studie is, met veel nieuwe gezichtspunten. Zeker in combinatie met een heldere sterrenhemel is het een overweldigende ervaring om mee te maken.

Mijn boekje ‘Het Hemelboek’ is voor €9,95 verkrijgbaar.

Mocht er weer een groep zijn die geïnteresseerd is in deze studie, dan organiseer ik opnieuw een studieavond. Geef het dus gerust aan als je interesse hebt. hemels-brood@solconmail.nl